Довгий час я уникала рецептів із запіканням. Мені уявлялося, що це під силу лише професіоналам: то курочка буде пересушеною, то зовнішність буде зіпсована, то всередині буде сирим. Я користувалася простими рецептами — менше ризику зіпсувати продукти.
Прорив стався несподівано, коли зателефонували друзі, що будуть за годину, а в холодильнику лежала курочка, яку планували на завтра. Довелося згадувати всі поради, які читала в інтернеті. Я перечитала безліч рецептів, вивчила, за якої температури запікати, чим приправити для соковитості, і як довго тримати в духовці.
Мене найдужче турбувало, чи не пересушу її. Але коли вийняла з духовки рум'яну курочку з неймовірним ароматом, зрозуміла — вийшло! Вона була ідеально просмаженою, рівномірно запеченою і надзвичайно апетитною. Присутні оцінили страву, а я здобула впевненість у кулінарних здібностях.
Варто зауважити, на сайті https://yamamashka.khmelnytskyi.ua/ я переглядала різноманітні способи подачі для маринаду та подачі. Відтоді курка в духовці — моя улюблена страва для гостей, яку я подаю до святкового столу й у будні. І найзручніше, що основний процес відбувається без моєї участі, поки духовка творить це кулінарне диво.